Direktlänk till inlägg 29 december 2014

Spår i snön

Av grodbebis - 29 december 2014 18:30

Det kom lite snö i lördags. Jag märkte det faktiskt inte, men när jag tog ut soporna så låg det snö på marken, på bilen och på soptunnan. Mjuk puderfin snö. Minns ni att jag tittade på en skräckfilm i lördags? Den hade ingenting med snö att göra, men när jag vände mig om för att gå tillbaka från soptunnan till dörren så slog mig tanken; Vad gör jag om det har dykt upp fotspår bredvid mina eller fotspår som går från huset till trädgården? Eller ännu värre, om där är fotspår från trädgården till huset? Jag hade kissat på mig.

Där var inga fotspår, jag gick in och fortsatte titta på tv.

Igår, på förmiddagen, när jag och Thomas skulle ut och promenera såg vi fotsår förbi huset. Det märkliga var, att det verkade som att de började utanför vårt hus. Vi kunde inte se att de kom någonstans ifrån, de bara dök upp framför vårt hus, gick vid häcken och stannade vid vår soptunna, och sen fortsatte de ut på vägen.

Vi kom överens om att fotstegen måste komma från någons hus, det är bara så att vi inte kan se vilket. Vi bor ju i typ en vändzon, så antagligen har en bil "kört över" spåren. Men poängen med detta är att vi insåg att någon har slängt något i vår soptunna.... Jag lyfte på locket, bara för att jag var tvungen...och inser att någon har slängt en halv lussekatt.... Jag vet inte varför, men vi tyckte detta var hysteriskt roligt!


Men detta med de "mystiska" fotspåren väckte ett minne hos mig...Och jag måste varna er, är du känslig för "oförklarliga" saker, sluta läs nu!!

Jag har en kompis som berättade detta för mig, jag lovar och svär att detta är exakt vad hon berättade för mig! Jag kan inte lova att det hon  berättade är 100% sant, men detta är vad hon berättade:


Hon hade bott i sin hyreslägenhet i typ ett år, kanske ett och ett halvt. Det var vinter, det snöade och hon vaknade mitt i natten av någonting. Hon visste inte vad som väckte henne, var det kranen i köket som droppade? Eller en granne som gick i trapphuset? Hon steg i allafall up, kollade lite i lägenheten, allt såg ok ut och hon gick och lade sig igen och somnade.

Nästa dag väckte hennes son henne, de steg upp, satt i köket och åt frukost, det hade slutat snöa och hon ställde sig i fönstret och tittade ut över gräsmattan. Av någon anledning tittar hon ner, och ser, vad som får blodet att isa i hennes ådror. Nedanför fönstret fanns det, i snön, två fotavtryck.

Bara två avtryck. En högerfot och en vänsterfot.

Alltså inga steg dit eller därifrån!!

Hur kom de dit????


Vad bra att jag sitter och tänker på detta ikväll när jag är själv hemma...

Thomas är på hockey och kommer inte hem förrän om två timmar eller så... Två timmar i ett hus som knäpper, jag är för tillfället hysteriskt mörkrädd. och hatar att bo ute på landet.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodbebis - 15 mars 2016 22:58

Jag inser att jag glömde lägga upp den viktigaste bilden från NY!!! Här är hon, hon som artikeln handlade om som jag läste när jag var femton... Hon som jag ville se. Nästa gång ska jag ta färjan ut till henne. Ta på henne, åka upp i kronan. S...

Av grodbebis - 13 mars 2016 14:13

Vi är hemma. Väskorna uppackade. Tvättmaskinen går varm och vi har ätit köttbullar med makaroner. Tillbaka till verkligheten, tillbaka i mitt älskade Svenssonliv. Vi har haft en fantastisk vecka. Jag är så glad att jag äntligen har fått uppleva ...

Av grodbebis - 19 februari 2016 12:58

Idag är det muntert här.... Sitter och tittar på whiteboardtavlan där någon har skrivit lite "peppmeningar".... "Vi har gjort ont så länge vi har funnits" "Den som lider får se" "Vi har inte ärvt grymheten, fulheten och elakheten från våra förä...

Av grodbebis - 17 februari 2016 12:24


Känslan när man får veta att någon som är två år yngre än en själv ska bli farmor..... ...

Av grodbebis - 16 februari 2016 20:53

Idag är en ny dag, jag känner mig lite dum efter gårdagens blogginlägg.. Jag läste precis vad jag hade skrivit och jag låter ju lite lagom desperat och allmänt galen... Men.... Det är väl så ibland, man säger/skriver något som inte är riktigt genomtä...

Presentation


Jag kysste många grodor innan jag hittade min prins. Min egen drömprins… Ibland förändras livet, snabbt och den här gången blev det till det bättre för mig.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards